kirkko hr päivä
13.05.2019 Sanna Lanki Tapahtumat

Maailman historian ensimmäinen KirkkoHR-päivä

FCG Talent tunnetaan ennen kaikkea Kuntarekrystä, joten monelle saattaa tulla yllätyksenä, että olemme myös seurakunnille toimitettavan KirkkoHR-palvelun tuottaja. Kuntarekryn asiakkaille on jo useiden vuosien ajan järjestetty asiakaspäiviä ja nyt oli aika kokeilla vastaavanlaista konseptia seurakunnan toimijoille. Ensimmäistä kertaa maailman historiassa, FCG Talentin KirkkoHR-tiimin organisoimana, järjestettiin KirkkoHR-päivä Tampereella hotelli Tammerin loistokkaissa puitteissa.

Intro – työkalu onnistuneeseen perehdytykseen

KirkkoHR-päivään oli ennakkoon ilmoittautunut mukavasti 25 osallistujaa. Päivä alkoi ravitsevalla aamiaisella, sillä einessämpylän sijaan kokoustilaan oli katettu täytettyjä ruisleipäkolmioita, smoothieta, hedelmiä ja pähkinöitä. Täysin vatsoin ja hyvillä mielin pääsimme aloittamaan tilaisuuden asiakkuuspäällikkömme Maria Wendellin puheenvuorolla. Maria esitteli puheenvuorossaan mm. FCG Talentin uusinta ohjelmistoa, perehdytystyökalu Introa, joka on suunniteltu nopeuttamaan uusien työntekijöiden siirtymistä tuottavaan työhön ja helpottamaan perehdyttäjien työtä. Introon voi linkittää ja tallentaa kaiken perehdytykseen liittyvän materiaalin, jolloin ne löytyvät keskitetysti yhden kirjautumisen takaa.

Ihmisten johtaminen – kuka johtaa vai johdetaanko yhdessä?

Marian puheenvuoron jälkeen pureuduimme valmentaja / konsultti Timo Huttusen johdolla käsittelemään johtamista. Voidaanko nykyään enää puhua ihmisten johtamisesta? Kuka johtaa vai johtaako kukaan vai johdetaanko yhdessä? Minkälaiset roolit yhdessä johtamisessa on johdolla, tukipalveluilla (esim. HR-yksiköllä) ja yksilöllä itsellään? Muuttuvat työympäristöt ja muutos, joka on tapahtunut tavoissa, joilla työtä tehdään, ovat muuttaneet myös johtamista. Ajatuksia herättelevä puheenvuoro sai kuulijat pohtimaan johtamiseen ja yhdessä tekemiseen liittyviä asioita, joita on saattanut nousta esille myös omissa organisaatioissa.

KirkkoHR Timo
Timo Huttunen kertoo ihmisten johtamisesta

KirkkoHR-ohjelmisto HR:n tukena arjessa

FCG Talentin KirkkoHR-palvelussa vuoden verran työskennellyt sovelluskonsultti Sari Tissari avasi esityksessään, millainen on hyvä työpaikkailmoitus vai onko sitä. Esityksessä jäsentyivät asiat, jotka ilmoituksissa tulisi vähintään olla, jotta

  1. hakija klikkaa työpaikkailmoitusta
  2. hakija kiinnostuu lukemaan tekstiä tarkemmin
  3. hakijalle syntyy tekstistä selkeä mielikuva, minkälaista henkilöä tehtävään haetaan

Sarin innoittava esitys antoi osallistujille aineksia tulevien työpaikkailmoitustekstien sisällölliseen kehittämiseen.

kirkkohrpäivä
KirkkoHR-päivä tarjosi vinkkejä järjestelmän käyttöön sekä henkilöstöhallintaan

KirkkoHR-konkari sovelluskonsultti Pirjo Johansson (ent. Mäkinen) esitteli omassa puheenvuorossaan, kuinka henkilötietoja voidaan hyödyntää henkilöstösuunnittelussa, kun halutaan varautua ja ennakoida, että organisaatiolla on laadukas ja tarkoituksenmukainen henkilöstö myös tulevaisuudessa. Pirjo kertoi myös Keskustelu-moduulin monipuolisista raportointivaihtoehdoista ja toiminnallisuuksista, joita voi käyttää esimerkiksi kehityskeskustelujen raportoinnissa.

Päivän päätteeksi kävimme Pirjon johdolla läpi osallistujien ennakkoon lähettämiä kysymyksiä. Moni toivoi, että tulevissa KirkkoHR-päivissä käytäisiin läpi konkreettisia vinkkejä käyttöönottoon liittyen. Käyttövinkkien ja asiakaskertomusten parissa tulemme siis varmasti jatkamaan seuraavassa KirkkoHR-päivässä.

Täyteläisten tarjoilujen lisäksi myös täyteläinen päivä sai kiitosta. Kotimatkalle lähtivät tyytyväiset osallistujat ja järjestäjät. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää ja syksyn KirkkoHR-päivän suunnittelua.

Lisää juttuja löydät blogisivultamme