Blogit

Tältä sivulta löydät tuoreimmat blogikirjoituksemme.

 • Perehdytyksen kesto. Kuinka kauan on tarpeeksi?

  Törmäsin tässä taannoin Harvard Business Reviewin artikkeliin, jossa suositeltiin, että uusien työntekijöiden perehdytyksen tulisi kestää uuden työntekijän ensimmäisen vuoden ajan. Tutkimuksen mukaan, vuoden kestänyt perehdytys nopeutti työntekijöiden pääsyä työn vaatimalle tasolle, paransi heidän kykyään hyödyntää työssä vaadittuja taitoja ja lievensi jännitystä töiden aloituksessa.

  Lue lisää
  img header
 • Mitä hyötyjä hyvä hakijakokemus tuottaa?

  Hakijakokemus on nykyään suosittu puheenaihe HR- ja rekrytointiammattilaisten keskuudessa. Hakijakokemuksessa käy yleensä, että huono hakijakokemus kantaa kauas. Viime aikoina kuitenkin me peruspositiiviset suomalaiset olemme myös alkaneet kertoa hyvistä kokemuksista eteenpäin

  Lue lisää
  img header
 • Miten tehokas sijaisten hallinta toimii?

  Sijaisten tavoittaminen voi joskus olla työlästä ja haastavaa. Aikaa sijaisten etsintään ei ole, mutta silti siihen vuoroon pitäisi joku saada kiinnitettyä.

  Lue lisää
  img header
 • img header

  Rekrytointiprosessin tehostaminen

  Työpaikkoja on tänä päivänä tarjolla runsaasti, kuitenkin on käynyt niin, että moniin paikkoihin voi olla haastavaa löytää tekijää. Kilpailu työntekijöistä on kovaa, mutta oikeilla työkaluilla rekrytoijat voivat helpottaa ja tehostaa rekrytointiprosessiaan.

  Lue lisää
 • img header

  Leikkaushoitajan perehdytyksessä korostuu toimenpidekeskeisyys

  Leikkaussalissa työskentelevien hoitajien perehdytys on usein pitkä (6-12kk). Osassa yksiköistä perehdytään sekä anestesia- että leikkaushoitajan työnkuvaan, joissakin vain toiseen. Osassa taas useampaan erikoisalaan. Joka tapauksessa hyvä perehdytys kuuluu kaikille.

  Lue lisää
 • img header

  Kuinka lähettää ei-kiitos tieto hakijalle

  Yksi rekrytointiprosessin vaikeimmista vaiheista lienee ehdokkaiden hylkääminen ja heille siitä viestiminen. Varsinkin kun hyviä hakijoita on paljon. Kuitenkin tämän ”Ei kiitos” –viestin lähettäminen on tärkeä osa työnantajamielikuvan rakentamista sekä parempaa hakijaviestintää.

  Lue lisää
 • img header

  Rekrytointi ja perehdytys kulkevat käsikädessä

  Perehdytys muodostaa sillan rekrytointivaiheessa luotujen odotusten ja itse työn tekemisen välille. Hyvä perehdyttämisprosessi varmistaa viimekädessä rekrytoinnin onnistumisen.

  Lue lisää
 • img header

  Anonyymi rekrytointi – paras ratkaisu yhdenvertaisuuden lisäämiseksi rekrytoinneissa?

  Tällä hetkellä etenkin kunta-alan rekrytoijia puhuttaa niin sanottu anonyymi rekrytointi. Tausta-ajatuksena anonyymillä rekrytoinnilla on syrjinnän vähentäminen, mikä on erittäin hyvä ja tärkeä asia.

  Lue lisää
 • img header

  Miltä näyttää rekrytoinnin vuosi 2020?

  Rekrytointi ja HR on ollut murroksessa jo pidemmän aikaa ja voidaan sanoa, että kehitys tuskin on hidastumassa vuonna 2020. Teknologia kehittyy, toimintatavat muuttuvat ja uudet ilmiöt vaikuttavat niin rekrytoijan kuin työnhakijan käytökseen. Tässä muutamia trendejä, mitkä vaikuttavat rekrytointiin vuonna 2020.

  Lue lisää